Hoe het werkt.

Bij het oprichten van een onderneming komen heel wat zaken kijken. Tal van formaliteiten zijn nog niet gedigitaliseerd en kosten daarom veel tijd en geld. Bizantium begeleidt je stap voor stap door het doolhof van regelgevingen en faciliteert de oprichting van jouw onderneming door een sterk financieel plan aan te bieden.


Stap 1: een sterk financieel plan


 • Beantwoord de vragen in ons stappenplan

  We stellen je een aantal gerichte vragen in verband met de oprichting en financiering van uw onderneming. Indien nodig kan je hulp krijgen van onze chatbot.

 • Ons team bekijkt jouw input

  Op basis van de resultaten bekijken we welke vennootschapsvorm je precies wil oprichten en aan welke vormvoorwaarden je moet voldoen.

 • Verder overleg tijdens 2 consulting uren

  Nadat we je aanvraag bekeken hebben stellen we voor om eens samen te zitten voor het verdere verloop van de samenwerking. Tijdens deze consulting meeting leren we mekaar beter kennen en finaliseren we je plan.

 • Download jouw financieel plan in pdf

  Wanneer alles klaar is, kan je je financieel plan downloaden als pdf!
  Wij zorgen eventueel voor de neerlegging bij de notaris.
  Je krijgt ook een mooi overzicht van je kosten en opbrengsten op een duidelijke grafiek.


 • slide
 • slide
 • slide
 • slide

Stap 2: de samenstellingsopdracht + bijhorende documenten


Een financieel plan kan niet zomaar bij de notaris neergelegd worden. De notaris wil immers duidelijk weten door wie het plan is opgesteld, en op basis van welke gegevens. Bizantium genereert na het opstellen van jouw financieel plan automatisch de samenstellingsopdracht, en alle andere bijhorende documenten.

Aangezien onze tool een single source of entry is, hoef je je persoonlijke gegevens niet telkens opnieuw in te voeren: alles staat automatisch al op de juiste plek!

Via onze e-signing module kan je vervolgens je financieel plan, samenstellingsopdracht en bijhorende documenten gemakkelijk digitaal ondertekenen.

Stap 3: neerleggingsformaliteiten bij de notaris


Alle documenten klaar? Dan is het tijd om ze officieel neer te leggen bij de notaris. Aangezien jij natuurlijk geen zin hebt in een urenlange meeting bij een notaris, bieden we je de optie om aan ons een digitale volmacht te verlenen.

Zo geef je ons het recht om jouw documenten bij de notaris neer te leggen. Het enige dat jij moet doen, is aanwezig zijn in een korte videocall met de notaris! Easy, right?


Stap 4: ready, set, go!


Kort na de meeting met de notaris ontvang je jouw ondernemingsnummer. Je onderneming is nu officieel opgestart! 

Veelgestelde vragen


 • Wat staat er in een financieel plan?

  Een financieel plan is opgebouwd in verschillende onderdelen. Zo wordt er een investeringsplan, een financieringsplan, een resultatenrekening en een overzicht van de cashflow opgesteld. Deze vier luiken geven je een realistisch beeld over je financiële situatie gedurende de eerste twee jaren na opstart van je onderneming.

 • Hoe maak ik een financieel plan?

  Veel ondernemers laten hun financieel plan opstellen door een boekhouder.
  Dat is doorgaans duur en tijdrovend.
  Met Bizantium kan je jouw financieel plan vanop je computer opstellen.
  Tijdens twee consulting momenten bekijken we de details, en wij zorgen ervoor dat alle bijkomende verplichtingen voldaan zijn.

 • Waarom heb ik een financieel plan nodig?

  In 2019 zijn er een paar veranderingen doorgevoerd in de Belgische vennootschapswetgeving.
  Bij de oprichting van een onderneming ligt er nu een grotere focus op het hebben van een sterk financieel plan.
  Een financieel plan biedt een duidelijk overzicht op de financiële kant van je onderneming gedurende de eerste twee jaren na oprichting.

 • Hoeveel kost een financieel plan?

  Dat hangt af van waar je het laat opstellen. Bij een boekhouder zal het je gemiddeld tussen de €1000 en €1500 kosten. Dat is veel geld, maar waar je voornamelijk voor betaalt zijn de werkuren van de boekhouder.
  Bizantium stelt je in staat om je financieel plan op te stellen vanop je computer, en is daarom een pak goedkoper. Dat neemt niet weg dat je ook bij Bizantium face to face contact zal hebben met een boekhouder: we plannen altijd 2 consulting momenten in om samen de details van jouw financieel plan te bekijken. Ontdek hier meer over onze prijzen.

nl_BENL