Sinds 1 mei 2019 is het eenvoudiger dan ooit om uw eigen onderneming te starten. De nieuwe vennootschapswet die toen werd doorgevoerd zorgt voor grote verbeteringen op het oude systeem. Zo werden de bvba, starters-bvba en ebvba vervangen door de bv: besloten vennootschap. De nieuwe besloten vennootschap schermt je privévermogen nog steeds af voor wanneer het slechter gaat met je onderneming. Ben jij klaar voor jouw nieuwe start als ondernemer?

Gedaan met de minimum kapitaalvereiste!


Om een besloten vennootschap op te richten heb je niet langer een minimumkapitaal van 18 550 euro nodig, een bv is ‘kapitaalloos’. In de plaats komt een ‘toereikend aanvangsvermogen’. Concreet: jouw onderneming moet bij de start over voldoende middelen beschikken om haar gewenste activiteiten uit te voeren. Technisch gezien is het al mogelijk om een bv op te stellen waar je €1 in inbrengt. Zelfs kennis en arbeid worden aanzien als middelen om je bv op te starten.

Voor wat hoort wat...


Tegenover deze vereenvoudigingen staat echter een belangrijke voorwaarde. Wie een onderneming opricht, moet ervoor zorgen dat hij of zij een doordacht financieel plan neerlegt bij de notaris. Als oprichter blijf je namelijk twee jaar aansprakelijk voor het toereikend aanvangsvermogen. Veel startende ondernemers weten wel over hoeveel middelen ze beschikken, maar vinden het moeilijk om deze informatie om te zetten in een financieel plan.

Bizantium biedt de oplossing


Bizantium logo

Bizantium zorgt ervoor dat jij je financieel plan kan opstellen vanop je computer. Onze service zorgt ervoor dat jouw financieel plan aan alle vormvoorwaarden voldoet en stelt je als starter in staat om de financiële situatie van je onderneming grondig te evalueren. Zo stomen we je klaar voor jouw nieuwe start als ondernemer! Goed begonnen is half gewonnen, en wanneer je als starter de steun van enkele ervaren boekhouders en ondernemers hebt, heb je een groot voordeel tegenover je concurrenten!

Contacteer ons volledig vrijblijvend, we helpen je snel verder.

nl_BENL